Trending Games | Elder Scrolls Online | ArcheAge | Marvel Heroes | Star Wars: The Old Republic

  Network:  FPSguru RTSguru
Login:  Password:   Remember?  
Show Quick Gamelist Jump to Random Game
Members:2,922,120 Users Online:0
Games:760  Posts:6,315,154
ArenaNet | Official Site
CORPG | Genre:Fantasy | Status:Final  (rel 04/26/05)  | Pub:NCSoft
PVP:Yes | Distribution:Download,Retail | Retail Price:$18.65 | Pay Type:Free | Monthly Fee:Free
System Req: PC | ESRB:TOut of date info? Let us know!

Guild Wars Forum » Lion's Arch (General) » Trying to Unlock stuff for GW2 but game is UNplayable(Video Inside)

2 Pages 1 2 » Search
37 posts found
  Aerowyn

Novice Member

Joined: 2/20/12
Posts: 7969

 
OP  7/26/12 6:29:59 PM#1

I never had this issue before when I played this game years ago but now it's unplayable I don't know what is going on I have no issues with other online games and GW2 ran great this past beta weekend

http://www.youtube.com/watch?v=_SzpjirkNp8&feature=youtu.be

 

any ideas?

System 2600k Cpu @ 4.5 ghz, gtx 670, ssd, 8gb ram

50Mbit comcast cable connection

windows 7 ultimate with latest nvidia drivers

 

this is NOT an alt-tab issues I read many people having same problem with alt-tab but this happens to me as soon as I log in no tabbing out even in windowed it still happens.

I angered the clerk in a clothing shop today. She asked me what size I was and I said actual, because I am not to scale. I like vending machines 'cause snacks are better when they fall. If I buy a candy bar at a store, oftentimes, I will drop it... so that it achieves its maximum flavor potential. --Mitch Hedberg

  Ezhae

Advanced Member

Joined: 9/03/06
Posts: 736

7/26/12 6:32:30 PM#2

That's pretty rough. I experience simillar warping but only after al-tabbing a lot or having some memory intesive apps running in the background. I suppose in your case restarts/reboot didn't help at all, so not sure what else can help. Might try running the fix thingy and see if something didn't get corrupted in the files.

Also, my first run on Win8 RC was very laggy, sorted itself after restart tho. 

  Zeus.CM

Apprentice Member

Joined: 6/13/10
Posts: 1800

www.croatian-maniacs.com

7/26/12 6:32:38 PM#3

Hm.. It's not lag since your ping is fine.

Did you notice this after alt-tabbing the game? Does the rezoning solve the problem?

  Aerowyn

Novice Member

Joined: 2/20/12
Posts: 7969

 
OP  7/26/12 6:34:41 PM#4
Originally posted by Zeus.CM

Hm.. It's not lag since your ping is fine.

Did you notice this after alt-tabbing the game? Does the rezoning solve the problem?

nope no alt-tab out at all happens right away.. I also tried windowed and same thing.. im on with live help from ncsoft now but hoping someone here maybe had similar issue and a fix

I angered the clerk in a clothing shop today. She asked me what size I was and I said actual, because I am not to scale. I like vending machines 'cause snacks are better when they fall. If I buy a candy bar at a store, oftentimes, I will drop it... so that it achieves its maximum flavor potential. --Mitch Hedberg

  fundayz

Spotlight Poster

Joined: 10/14/10
Posts: 471

7/26/12 6:34:47 PM#5

There might be a problem with your connection. Have you tried running ping/jitte/packet loss tests?

Your average ping might be alright but if your jitter is high (the variability in your ping) or have some packet loss you can get choppy online gameplay.

  Nadia

Tipster

Joined: 7/26/03
Posts: 11792

7/26/12 6:35:17 PM#6

i dont really know

 

have you tried patching the game with the -image option?

 

ie

"C:\Program Files (x86)\Guild Wars\Gw.exe" -image

  Aerowyn

Novice Member

Joined: 2/20/12
Posts: 7969

 
OP  7/26/12 6:36:31 PM#7
Originally posted by Nadia

i dont really know

 

have you tried patching the game with the -image option?

 

ie

"C:\Program Files (x86)\Guild Wars\Gw.exe" -image

have not tried that but will give it a shot

I angered the clerk in a clothing shop today. She asked me what size I was and I said actual, because I am not to scale. I like vending machines 'cause snacks are better when they fall. If I buy a candy bar at a store, oftentimes, I will drop it... so that it achieves its maximum flavor potential. --Mitch Hedberg

  Laromuss

Novice Member

Joined: 3/13/12
Posts: 331

7/26/12 6:37:15 PM#8

Definitely looks like something is happening server side.  This happened to me on TSW and Tera several times which made PVP , pve everything horrible.

  Zeus.CM

Apprentice Member

Joined: 6/13/10
Posts: 1800

www.croatian-maniacs.com

7/26/12 6:37:34 PM#9

In my 3 years with GW1 I experienced this only when alt tabbing but it would fix itself after rezoning or by itself after a minute or two.

  Aerowyn

Novice Member

Joined: 2/20/12
Posts: 7969

 
OP  7/26/12 6:39:18 PM#10
Originally posted by Zeus.CM

In my 3 years with GW1 I experienced this only when alt tabbing but it would fix itself after rezoning or by itself after a minute or two.

it doesn't go away i ran around for an hour and it did this the whole time... tried deleteing the game folder and redownloading and same thing...  I haven't played in years but never remember having this problem back then

I angered the clerk in a clothing shop today. She asked me what size I was and I said actual, because I am not to scale. I like vending machines 'cause snacks are better when they fall. If I buy a candy bar at a store, oftentimes, I will drop it... so that it achieves its maximum flavor potential. --Mitch Hedberg

  Nadia

Tipster

Joined: 7/26/03
Posts: 11792

7/26/12 6:39:56 PM#11

the image option does this

http://wiki.guildwars.com/wiki/Command_line_arguments

-image

    Forces the game to load all known updates.

        The program terminates after the update is completed; Guild Wars will not be able run with this parameter on.
            Recommended: Create an extra Guild Wars shortcut (e.g. "Guild Wars Updater") specifically to use this command line switch.
        -image updates gw.dat; after updating, that file can be be transferred over to other machines.
            There can be up to 4 gigabytes of data to download. Once -image completes, the exact file size of gw.dat will vary across installations.

  Tonin109

Apprentice Member

Joined: 6/15/12
Posts: 202

Our Opinion May Differ

7/26/12 6:40:37 PM#12

it seems a lag for me even if you have a good ping

torrent ?

  Zeus.CM

Apprentice Member

Joined: 6/13/10
Posts: 1800

www.croatian-maniacs.com

7/26/12 6:40:45 PM#13

OK, try different server. This is serious if it keeps happening after the reinstall.

Wanna meet up ingame, I'm curious if that would happen while we play together?

  Aerowyn

Novice Member

Joined: 2/20/12
Posts: 7969

 
OP  7/26/12 6:45:09 PM#14
Originally posted by Zeus.CM

OK, try different server. This is serious if it keeps happening after the reinstall.

Wanna meet up ingame, I'm curious if that would happen while we play together?

ill let you know support just sent me an email to try out something and I want ot run that image thing if both don't fix it I will let you know.. the -image is a long download so will be a couple

I angered the clerk in a clothing shop today. She asked me what size I was and I said actual, because I am not to scale. I like vending machines 'cause snacks are better when they fall. If I buy a candy bar at a store, oftentimes, I will drop it... so that it achieves its maximum flavor potential. --Mitch Hedberg

  Halandir

Hard Core Member

Joined: 8/02/08
Posts: 752

7/26/12 6:52:51 PM#15

This is definately not the "usual" clientside problem with lagging heroes/henchmen (re-zoning or minimize/maximize/fullsceen will solve that.)

Ping may be fine but linequality could be a problem. Do you by chance have a router that forwards port via UPnP? If so, either check /clear the forwarding table, or just reboot the router.

 

We dont need casuals in our games!!! Errm... Well we DO need casuals to fund and populate our games - But the games should be all about "hardcore" because: We dont need casuals in our games!!!
(repeat ad infinitum)

  Vannor

Advanced Member

Joined: 8/11/03
Posts: 2999

7/26/12 6:53:44 PM#16

This happens to me when I alt-tab out. I found that you can get it to go back to normal if you alt tab in and out a few times, but it's still annoying.

Some people claimed that putting the game in windowed mode and back fixes it but it didn't for me.

It's defininately client side though. You'll know that when your heroes are stronger because they will have killed everything while you (and them) are popping around the place.

  Aerowyn

Novice Member

Joined: 2/20/12
Posts: 7969

 
OP  7/26/12 6:58:52 PM#17
Originally posted by Halandir

This is definately not the "usual" clientside problem with lagging heroes/henchmen (re-zoning or minimize/maximize/fullsceen will solve that.)

Ping may be fine but linequality could be a problem. Do you by chance have a router that forwards port via UPnP? If so, either check /clear the forwarding table, or just reboot the router.

 

i do use UPnP ill check that as well thanks.. still re-downloading the game using -image only at 6% so will be a few

I angered the clerk in a clothing shop today. She asked me what size I was and I said actual, because I am not to scale. I like vending machines 'cause snacks are better when they fall. If I buy a candy bar at a store, oftentimes, I will drop it... so that it achieves its maximum flavor potential. --Mitch Hedberg

  Vannor

Advanced Member

Joined: 8/11/03
Posts: 2999

7/26/12 7:04:14 PM#18

I also heard that installing DirectX 9.0c solved it for some people

  Aerowyn

Novice Member

Joined: 2/20/12
Posts: 7969

 
OP  7/26/12 7:05:18 PM#19
Originally posted by Vannor

I also heard that installing DirectX 9.0c solved it for some people

ok ill download that runtime as well just in case thanks for all the ideas hopefully one of these will solve it! I want this stuff for GW2!!:p

I angered the clerk in a clothing shop today. She asked me what size I was and I said actual, because I am not to scale. I like vending machines 'cause snacks are better when they fall. If I buy a candy bar at a store, oftentimes, I will drop it... so that it achieves its maximum flavor potential. --Mitch Hedberg

  Coleguilla

Novice Member

Joined: 4/30/12
Posts: 23

7/26/12 7:07:31 PM#20

I recomend you ask other people ingame playing in your area if they have the same problem, so you will know if this is a server issue or your connection, cause that is clearly lag. Can be your router port configuration, but this usually block the connection to the game.... Not really helpfull =_=u

Anyway, not so rough, but all the times I've been playing this year or the past I have to say there are really more problems with GW servers than before.

2 Pages 1 2 » Search