Trending Games | World of Warcraft | EVE Online | ArcheAge | Star Wars: The Old Republic

  Network:  FPSguru RTSguru
Login:  Password:   Remember?  
Show Quick Gamelist Jump to Random Game
Members:2,815,144 Users Online:0
Games:731  Posts:6,214,119
Funcom | Play Now
MMORPG | Genre:Fantasy | Status:Final  (rel 05/20/08)  | Pub:Eidos Interactive
PVP:Yes | Distribution:Download | Retail Price:n/a | Pay Type:Free | Monthly Fee:n/a
System Req: PC | Out of date info? Let us know!

Age of Conan Forum » General Discussion » Failed to initialize rendering subsystem

8 posts found
  OriginalForm

Novice Member

Joined: 5/17/08
Posts: 31

Simple people are amused by simple things.

 
OP  5/17/08 11:58:09 AM#1

Keeps coming up when I try to launch AoC. I understand this could be an issue with my drivers? This was seemed to be a common issue in beta. I can't even get to the login screen so that defeats the purpose of me having EA. 

Anyone have any suggestions on what I should do? 

  jusomdude

Spotlight Poster

Joined: 11/21/06
Posts: 2310

5/17/08 12:00:54 PM#2

I havn't seen anything on this issue but if it were me I'd try updating DX and reinstalling my drivers.

  Shiineko

Novice Member

Joined: 4/16/06
Posts: 161

Achiever 20.00%, Explorer 53.33%, Killer 100.00%, Socializer 26.67%

5/17/08 12:04:47 PM#3

Update your video card drivers.  I had an older  driver for my video card and it wouldn't load up-- so I'm pretty sure you just need to upgrade them to the latest.  I think I was using like 169.02 and the current is 175.xx

 

Try that first before you try anything else.

  User Deleted
5/17/08 12:09:50 PM#4

if you are running an ATI graphics card, make sure you have the official "hotfix" drivers installed, you can find them here:

8.4 Hotfix Drivers, All Platforms

  OriginalForm

Novice Member

Joined: 5/17/08
Posts: 31

Simple people are amused by simple things.

 
OP  5/17/08 12:19:19 PM#5

K I'll start with reinstalling my drivers =/

  OriginalForm

Novice Member

Joined: 5/17/08
Posts: 31

Simple people are amused by simple things.

 
OP  5/17/08 6:33:51 PM#6

Still not getting past this. Even though I've updated my drivers...

 

Anyone else have any suggestions? =/  I could really use the help.

  Cap0John

Novice Member

Joined: 6/24/09
Posts: 2

6/29/09 5:44:11 AM#7

Well then yer fucked.

Try contacting the AOC dev team about it.

I am having the same problems sometimes it works another day it does not lozs.

 

-John

  Sevenwind

Advanced Member

Joined: 6/07/04
Posts: 2232

6/29/09 7:36:36 AM#8

What are your computer specs? Also did you update the directx? If not go to www.microsoft.com/directx and get the latest version I think from March.

This is what I found on the first google hit.

http://support.ageofconan.com/article.php?id=166

Unfortunately, this error message usually means your video card does not meet the minimum system requirements to play Age of Conan. If you are trying to play the game from a laptop, this is almost certainly the case. You can check the system requirements on the game box or at our website.

If you feel your card should meet the minimum requirements, be sure you have installed the proper drivers for it. If you are using the standard "plug n play" drivers from Windows, and did not install the manufacturer's drivers for your card (from ATI or NVIDIA, for example) you may also see this error.

If you have done all the above and still receive the error, it most likely means your video card is not technically able to run Age of Conan.

 

.. .... .- - . - .-. --- .-.. .-.. ... .-- .... --- .-. . .--. --- .-. - .-.-.-

--------------------------------------------------------
Promote what you love instead of bashing what you hate.